Renovatie

Goed renoveren vraagt kennis van bouwperioden, gebruikte materialen en de verwerking ervan, verbindingen en verbanden en gedegen vakmanschap.
En dat is nou precies waar wij al drie generaties voor staan.

Renovatie past helemaal in deze tijd. De periode dat alles meteen werd gesloopt wat niet meer voldeed aan de eisen van de moderne tijd, ligt voorgoed achter ons. Het gedachtegoed van de circulaire economie heeft ook zijn intrede gedaan binnen de bouw. We kijken kritisch naar wat kan worden hergebruikt en wat dringend moet worden vervangen. Renovatie 2.0, zullen we maar zeggen. Bij bouwbedrijf Karelsen zijn we daar wel van. Het doet aanspraak op onze kennis en het vakmanschap dat we al drie generaties lang in ons bedrijf hebben.

Renovatie vereist kennis

Niet alle bouwbedrijven zijn in staat om een goed renovatie uit te voeren. Renoveren vereist kennis van bouwperioden, bouwtechnieken en materiaalgebruik. Als je weet wanneer een gebouw werd gebouwd en eventueel weer werd verbouwd, dan kun je ook weten welke technieken en materialen werden toegepast. Die informatie heb je nodig om een gedegen en efficiënt renovatieplan te maken. Je weet wat je kan hergebruiken en wat moet worden aangepast of vervangen. Op die manier kan je ook een renovatie uitvoeren die de oorspronkelijke bouwstijl en architectuur eer aan doet.

Klein- of grootschalig, het kan allemaal

Of het nu gaat om een kleinschalig project, zoals het renoveren van een aantal vakantiehuisjes in Zuid-Limburg of een grote klus als het renoveren van een complex met huureenheden; wij worden er blij van. Bij renovatiewerk kunnen we laten zien waar onze toegevoegde waarde ligt: kennis van bouwtechnieken, materialen en zo slim mogelijk gebruiken van de bestaande situatie bij het realiseren van het nieuwe. Kostenefficiënt werken zonder in te boeten op het eindresultaat. Vandaar dat we door heel Nederland dit soort opdrachten mogen verzorgen. 

Project

Vakantiewoningen Limburg

Werkzaamheden

Renoveren en verduurzamen